top of page

תכנית עסקית מסעדה, תכנית עסקית בית קפה

תכנית עסקית
תכנית עסקית מסעדה
תכנית עסקית בית קפה

תכנית עסקית היא תכנית שנועדה לבעלי העסק ולמשקיעים בעסק, להתוות בצורה מדוייקת את יעדי העסק גם מבחינה כלכלית, גם אידיאולוגית, וגם מעשית - תפעולית.  התכנית העסקית גם בודקת את השוק, גם את המתחרים, וגם מציעה דרכי פעולה כיצד לחדור לשוק, להשתלב בשוק ולהתחרות בהצלחה.  התכנית גם חוזה התנהגויות כלכליות במספר תרחישים, וכך גם מורה על כספי השקעה דרושים, וחוזה מודלים מוניטרים אירועים ותגובות.

חובה על תכנית עסקית לחזות באופן פסימי את העתיד ולהתכונן לכל תרחיש אפשרי.

התכנית העסקית היא כלי הכרחי לגיוס כספים מכל גורם, והבאתה בצורה מפורטת מדוקדקת ופרטנית, תמנע חיכוחים מיותרים בתוך הנהלת העסק בעתיד.

הכנת תכנית עסקית היא גם הכרח בכל עסק המשנה כיוון, מתפתח או מתכווץ, משנה ייעוד או מטרות, ומצויין להצבת ייעדים ומטרות חדשים בחזון העסק ובדרך להגשת מטרות ויעדים אלה.

 

צרפנו לכם כאן דוגמא לתבנית עסקית עם מעט פרטים  טרם עיבודם על מנת לחוש במה דברים אמורים.

 

תכנית עסקית לדוגמא ***כל הזכויות שמורות

 

 

 

שם העסק :"מסעדת ג.נ.ה"

 

 

 

תוכנית עסקית

 

 

תאריך:  ינואר 2016

 

תוכן עניינים:

 

 

פרק:      עמוד:

תמצית מנהלים

 

רעיון עסקי

 

תאור המוצר ורמת השירות

 

תיאור ענף המסעדות בתחום המחירים

 

סקירת מתחרים

 

מהות המודל עסקי

 

תכנית שיווק ומכירות

 

תכנון משאבי אנוש

 

תחזיות פיננסיות

 

נספחים

 

 

 

תמצית מנהלים

הרעיון לפתיחת מסעדת  ג.נ.ה נולד עקב צפייה במודל מיוחד וייחודי בבוסטון, ארה"ב.  במקרה הזדמנו למסעדה אופנתית חדשה אשר לפתחה השתרך תור ענק של קהל, המצפה להכנס פנימה.  בגלל הסקרנות ככל בני עמינו הצטרפנו לתור בהמתנה לראות מה קורה בפנים.

המסעדה לא הייתה גדולה במיוחד, כ-50-60 מקומות ישיבה. תור הנכנסים עבר על פני דלפק גדול של מטבח פתוח מעברו השני, בכניסה היה תפריט גדול תלוי על הקיר, התפריט כלל פריטי ארוחת בוקר מכל סוג אפשרי, אמריקאי, אנגלי, סקנדינבי ובעיקר מקסיקני. בקו הכניסה  למטבח הפתוח כל סועד מסר את הזמנתו לשף, וטבחים לאורך הדלפק פתחו בהכנת ההזמנה. לדוגמא עם הזמנת פנקייק'ס, פתחו בהכנתם מיידית, וליד פלטת הכנת הפנקייק'ס היו בלי סוף תוספות אפשריות: פירות יער, תותים, שמנת חמוצה, קרם פרש, גלידה, סירופים למיניהם, בייקון ועוד...

הארוחות כללו המון פריטים מקסיקניים כגון טורטיות עם ביצים, פריחולס, גאוקאמולי, סלסות, צ'יפוטלה, פלפלים חריפים,  אורז ושעועית,נקניקיות מקסיקניות ועוד...

לקראת סוף התור הוגשו משקאות קלים וחמים ובסוף התור עמדו 2 קופות אשר חישבו את החיוב וגבו את התשלום.   הושבה במקומות פנויים התבצעה רק מנקודה זו (חילופי שולחנות זריזים על ידי מלצרים מיומנים בפינוי מהיר).

אם ההכנה התעכבה, הוגשו ההשלמות על ידי מלצרים לשולחנות.

בצהריים ובערב נוספים לתפריט מנות בשריות כמו חזה עוף, וסטייקים.

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

 

 

הרעיון העסקי/הצורך

הרעיון חדשני, מסעדה מסוגה לא קיימת בארץ מדובר באוכל עממי וברמות מחיר בינוני ועד נמוך, אנו יודעים היטב שארוחות בוקר פופולריות מאד בארץ, ועם תוספת של מנה בשרית היא יכולה להפוך בקלות ארוחת צהריים או ערב.

מעצם העובדה שמבנה המסעדה הוא כזה, מדובר בשטח לא רב, ובהשקעות שאינן גבוהות באופן יחסי..כמו כן הפוטנציאל רב לגידול אם דרך בעלות ישירה או זכיינות  בערים נוספות ואפילו במדינות נוספות

 

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

 

המוצר והשירות

 

החדשנות הקונספטואלית הראשונית הייתה OPEN KITCHEN, אשר בו המטבח חשוף לעיני האורחים, ניתן לראות בזווית העין את תהליך הכנת האוכל, ואת האנשים העומדים מאחורי הכנת המנות.  כאן הקונספט הולך צעד אחד קדימה, הלקוח מדבר ישירות עם צוות המטבח, וכמעט נמצא בתוך המטבח. ההרגשה העיקרית היא של טריות המוצר המטבחי ואיכותו.

 

כאן יבוא פירוט רב על המוצר והשירות.

 

 

כאן יבוא תמחיר בסיסי של עלויות מזון ומשאבי אנוש

 

כאן תבוא השוואת מחירים לרשת "בנדיקט" שהיא המודל הקרוב ביותר להשוואה. ובנוסף השוואה לרשתות בתי קפה המגישות ארוחות בוקר, והשוואה לבתי קפה המגישים ארוחות בוקר כל היום

 

 

 

 

תאור הענף/השוק

 

 

תיאור מלא של שוק ארוחות הבוקר בארץ, ושוק ארוחות הצהריים בבתי קפה, שהוא נתון קרוב להשוואה

כאן יבוא פירוט רב על המוצר והשירות.

 

 

תאור התחרות

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

 

 

המודל העסקי

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

 

מודל הרווח של העסק..

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

 

תכנית כללית להתרחבות ומכירת זכיינות

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

 

 

 

השיווק  והמכירות

מיתוג, יח"צנות, עיתונות, אינטרנט

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

 

 

תחזית מכירות מפורטת לפי חודשים

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

 

 

 

אמצעים ותקציבים

הלוואות בעלים:

משקיעים חיצוניים:

מימון - הלוואות מקרנות:

מימון - הלוואות בנקים:

 

אמצעי שיווק /פרסום

עלות חודשית בש"ח

עלות שנתית בש"ח

הערות

 

 

 

 

משאבי אנוש

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

 

פירוט תפעולי

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

עלויות שכר צפויות לפי עלות מעביד

 

תפקיד

ספר עובדים

עלות שכר חודשי

עלות שכר שנתי

 

 

 

 

סה"כ

 

 

 

 

מבנה עלויות הנהלה וכלליות (פירוט בטבלה )

 

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

סעיף הוצאה:

 

עלות חודשית בש"ח:

 

עלות שנתית בש"ח:

 

 

 

תחזית פיננסית:

 

 

להוסיף טבלאות של עיקרי משמעויות פיננסיות

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

דו"ח תחזית רווח והפסד:

תרחיש פסימי:

תרחיש ריאלי:

תרחיש אופטימי:

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

דו"ח תזרים מזומנים:

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

דו"ח מקורות ושימושים

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

ניתוח נקודת איזון

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

ניתוח רגישויות (מחיר, כמות וכד')

כאן יבוא פירוט רב נוסף....

 

bottom of page